Ország-világ

2021.03.24. 11:23

Visszamenőleg is igényelhetik az ingyenes internetet a diákok és a pedagógusok (videó)

Az elmúlt hónapokra tekintettel visszamenőlegesen is igényelhető az ingyenes internet a digitális oktatásban résztvevő diákoknak és pedagógusoknak – közölte a kormányszóvivő szerdán a Facebookon.

Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalán elmondta, az elmúlt hetekben több megkeresés is érkezett hozzájuk az ingyenes internettel kapcsolatban; számos családot, pedagógust elutasítottak a szolgáltatók saját belső szabályaikra hivatkozva.

„Hogy a kormány eredeti céljainak megfelelően minden érintett tudjon élni az ingyenes internet lehetőségével, az elmúlt hónapokra tekintettel visszamenőlegesen is igényelhető a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és pedagógusoknak” – jelezte a kormányszóvivő. Hozzátette,

ráadásul a jogosultságukat is elegendő egyszer igazolni, mert az a veszélyhelyzet végéig érvényes lesz.

A szolgáltató egy későbbi számlán írja jóvá a kedvezményt. Ez azt jelenti, hogy a decemberi havidíjat az áprilisi számlán is jóvá lehet íratni – jelezte.

„Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány mindenkit kihívás elé állított, a családoknak nem mindennapi megterhelést jelent a digitális oktatás. Ez többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent a gyerekeknek, a pedagógusoknak és természetesen a szülőknek is” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Hangsúlyozta, a kormány ebben a nehéz helyzetben is segíti a családokat, hogy mérsékelje a terheiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában