Járvány

2021.03.27. 19:09

Oltóközpontnak rendeztek be egy bevásárlóközpontot Bahreinben

A fővárostól, Manámától öt kilométerre délre, egy szigeten fekvő 80 ezres városban, Szitrában, a Sitra Mallban a koronavírus-járvány miatt az üzletek többsége zárva tart; csak néhány gyorsétterem üzemel elvitelre, és egy szupermarket.

Az öbölállam kormányzata ezért úgy döntött, óriási oltóközpontként hasznosítja az épületet. Most nem vásárlók sétálnak a folyosókon, hanem az oltásra várakozók ülnek hosszú sorokban egymástól az előírt távolságra lehelyezett narancssárga székeken az egykori üzletek előtt és a felvonóknál – írta helyszíni tudósításában a Reuters hírügynökség.

A bevásárlóközpontban

a kínai Sinopharm és az amerikai-német Pfizer/BioNTech vakcinájával oltanak. Bahreinben e kettő mellett a brit-svéd AstraZeneca- és az orosz Szputnyik V oltóanyagot engedélyezték.

Az arab országban február közepén érte el a csúcspontját a koronavírus legutóbbi hulláma. Tíz napja enyhítettek a korlátozásokon; kinyithattak az éttermek és újraindult az oktatás az iskolákban, de néhány napja ismét növekedni kezdett az új fertőzöttek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában