jutalom

2021.02.25. 18:53

Kormánypártok: Gyurcsány és Dobrev abban a villában lakik, amelyet a családjuk a megtorlásokért kapott (videó)

A család jórésze nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője volt a kommunista rendszernek – mondta Nacsa Lőrinc.

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára ma is abban a villában lakik, amelyet az Apró-család jutalomból az 1956 utáni megtorlásokért, köztük Nagy Imre koncepciós peréért kapott – mondta a kormánypártok nevében a KDNP szóvivője az MTI-hez csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc felháborítónak és álságosnak nevezte, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője – az „Apró-villa” lakója – a témában tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán.

Hiszen – tette hozzá – Dobrev Klára nagyapja nem más, mint Apró Antal, az 1956 utáni kegyetlen kommunista megtorlás egyik főszereplője, „és a család jórésze nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője volt a kommunista rendszernek”.

„Ráadásul Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti” – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A videó végén a frakciószóvivő egy segítőjével feltehetően az Apró-villa kapuján elhelyezett egy plakátot, amelyen Rákosi Mátyás és Apró Antal együtt láthatók. Nacsa Lőrinc szavai szerint ennek a két embernek köszönheti Gyurcsány és Dobrev a villát.

Az épület előtt elhelyezték továbbá az 1956 utáni megtorlás áldozatainak névsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában