Ország-világ

2021.02.09. 16:48

Csaknem hatszoros áron biztosított koronavírus-tesztet a gyöngyösi önkormányzat

A városlakóknak a kedvezményes, 12 700 forintot előre ki kellett fizetniük, de kiderült, hogy a megbízott cég egy 2300 forintos tesztet használt.

Csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírus-tesztet Gyöngyös baloldali önkormányzata a helyi lakosoknak. Hiesz György polgármester november végén jelentette be, hogy elindul a városlakók tesztelése: kedvezményes 12 700 forintos áron. Csakhogy a HírTV kiderítette, hogy az önkormányzat által megbízott cég egy 2300 forintos tesztet használt. Ráadásul az összeget előre, az önkormányzat saját bankszámlájára kellett utalni – tudta meg a Hír Tv.

A gyöngyösi önkormányzat besegít a tesztelésbe – ezt mondta a város oltásbotrányba keveredett baloldali polgármestere még tavaly november végén. Hiesz György akkor bejelentette, hogy aki tesztelni szeretne az megteheti – igaz borsos áron.

Az önkormányzat egy egészségügyi vizsgálatokat is végző céggel kötött szerződést, ám a csaknem 13 ezer forintot nem a tesztet végző vállalkozásnak, hanem az önkormányzat kasszájába kell befizetni, előre.

Ennek ellenére nem azokkal a tesztekkel végezték a vizsgálatot, mint amikkel ígérték – ez látszik a rejtett kamerás felvételeken.

A vizsgálatot végző szakemberek szerint ezek a tesztek 99 százalékos pontossággal mutatják ki a vírust.

A mintavételt végző szakemberek is elmondták a felvételen, a teszt egy amerikai – Acro Biotech nevű influenza és Covid teszt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában