30 embert tartott fogva

2020.03.02. 09:55

Elengedte túszait a fegyveres biztonsági őr

Véget ért a tíz órán át tartó hétfői túszdráma a Fülöp-szigetek fővárosának egyik bevásárlóközpontjában: a túszejtő elengedte foglyait, ő maga pedig elhagyta az épületet és sajtótájékoztatót tartott, ami szerepelt követelései között.

Hétfő reggel egy fegyveres biztonsági őr ejtett túszokat egy bevásárlóközpontban, a férfi azt kérte a túszok elengedéséért cserébe, hogy sajtótájékoztatót tarthasson.

Mondandója közben azonban hirtelen ellenségessé vált, mire több rendőr rávetette magát és ártalmatlanná tette. A férfi egy pisztollyal és négy gránáttal volt felfegyverkezve.

Az illető biztonsági őrként dolgozott a bevásárlóközpontban, és azért ejtett túszul vagy 30 embert, mert elbocsátották. A sajtónak arról beszélt, hogy

az alkalmazottakkal egyenlőtlen bánásmód miatt követte el a túszejtést, de széleskörű megvesztegetésről is beszélt,

mígnem a rendőrség őrizetbe vette.

A túszdráma kezdetén a férfi meglőtt egy biztonsági őrt, akinek az állapota stabil. Senki másnak nem esett baja.

A népszerű bevásárlóközpontban számos étterem, bolt, bár és bazár is van. A negyedben van egy golfpálya, valamint a rendőrség és a hadsereg főhadiszállása. Szakértők szerint a 12 milliós Manilában már régóta aggasztó állapotok vannak a rend és a törvények betarthatóságával kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában