Járvány

2020.03.20. 13:31

Az egyik gyermeken sürgős műtétet kellett végrehajtani

Rabiát azért kellett megműteni, mert a kislány homlokán kiterjedt seb keletkezett.

In this handout photograph taken and released by the Action for Defenceless People Foundation (ADPF) and taken on August 2, 2019, Bangladeshi twins joined at head are seen after surgery in Dhaka. - Bangladeshi twins who were joined at the head were recovering on August 2 after Hungarian surgeons performed a marathon 30-hour operation to separate their skulls and brains. (Photo by Handout / Action for Defenceless People Foundation (ADPF) / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ADPF" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: ACTION FOR DEFENCELESS PEOPLE FOUNDATION

A szétválasztott bangladesi ikrek egyikén sürgős műtétet kellett végrehajtani – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

A fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket (Rukiát és Rabiát) 33 órás maratoni műtéttel választotta szét a Cselekvés alapítvány magyar orvoscsapata 2019. augusztus 1-jén és 2-án.

Az alapítvány közleménye szerint az ikerpár egyik tagján, Rabián kellett sürgős műtétet végrehajtani márciusban, mert a kislány homlokán kiterjedt seb keletkezett. Az ellátása során az implantátum és a környező szövetek rekonstrukciója is megtörtént – írták, hozzátéve: a sikeres műtéti szakaszt követően így remélhetőleg biztonsággal elvégezhető lesz Rabia 2020 nyarára tervezett koponyacsontpótlása.

Kiemelték: a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2002 óta tevékenykedik a magyar egészségügyi ellátórendszer minőségének javítása érdekében. Mint írták, a koronavírus-járvány idején 38 kórházi ágy biztosításával és egészségügyi önkéntesek szervezésével segíti a megfertőződött betegek hazai ellátását az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában