Illegális bevándorlás

2020.01.21. 10:26

Szír embercsempészt tartóztattak le Tolnában

A 31 éves szír állampolgárságú, de németországi lakcímmel rendelkező gyanúsított egy Bécsben bérelt kisbusszal hat, magát szírnek valló férfit szállított Budapest felé.

Letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy embercsempészettel gyanúsított szír férfit, akit szombaton az M6-os autópálya tolnai szakaszán vettek őrizetbe – közölte a Tolna Megyei Főügyészség kedden.

Közleményükben azt írták, a 31 éves szír állampolgárságú, de németországi lakcímmel rendelkező gyanúsított egy Bécsben bérelt kisbusszal hat, magát szírnek valló férfit szállított Budapest felé.

A hat utas a nyomozás adatai szerint embercsempészek segítségével jutott el Magyarországra. A migránsokat a gyanúsított az ország területén, a magyar-szerb határ közelében vette fel, majd Ausztriába szállította volna a őket.

A Szekszárdi Járásbíróság hétfőn egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását szökésének, elrejtőzésének veszélye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában