Üzenet

2019.12.23. 19:55

Matteo Salvini újra bizonyította, hogy nem kér az erőszakos iszlamizációból

A párt vezére a Liga Milánói Kongresszusán szólalt fel.

Róma, 2019. október 19. Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az ellenzéki Északi Liga párt elnöke az Olasz büszkeség címmel szervezett jobboldali demonstráción Rómában 2019. október 19-én. A rendezvényt a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) és a Silvio Berlusconi korábbi miniszterelnök vezette Hajrá Olaszország (FI) részvételével hirdették meg. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Alessandro Di Meo

„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot„ – mondta a Liga milánói kongresszusán Matteo Salvini. A politikus egy jászollal is fotózkodott – írja az Origo.

A Liga milánói pártkongresszusán Matteo Salvini, a párt vezetője figyelmeztette a jelen lévő ötszáz delegáltat, hogy a jelenlegi történelmi pillanatban egy globális harc van folyamatban, amelyet elveszíthetnek.

Időnként az az érzésem, nem mindenki van tisztában azzal, hogy globális harcban állunk, hanem csak a kicsinyes érdekeiért csatázik

- fogalmazott a volt belügyminiszter. Felhívta a Liga politikusainak figyelmét,

a nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, számítanak ránk.

A párt vezére kemény szavakat intézett az olasz papokhoz is:

Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, nem a saját hite és vallása iránt tiszteletlen, hanem bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen. Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot.

Ezt követően Salvini egy olyan képet töltött fel a közösségi oldalára, amin egy jászollal áll a kezében. A képhez azt írta,

Olaszországnak kereszténynek kell maradnia.

Borítókép: illusztráció / Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az ellenzéki Északi Liga párt elnöke az Olasz büszkeség címmel szervezett jobboldali demonstráción Rómában 2019. október 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában