tragikus ünnep

2019.11.01. 18:02

Három helyen is lövöldözés kísérte a halloweent Amerikában

Legalább négy ember meghalt, négy megsebesült egy lövöldözésben, amely egy halloween-ünnepségen történt a San Franciscó-i Bay Areában – közölte az észak-kaliforniai rendőrség helyi idő szerint pénteken. Ugyancsak egy halloween-ünnepségen legalább két embert megöltek Utah állam középső részén, egy hétéves kislányt pedig válságos állapotban szállítottak kórházba egy chicagói lövöldözés nyomán.

A lövöldözés az Oaklandtől keletre található, mintegy 20 ezer lakosú Orinda városában történt egy olyan ünnepségen, amelyen több mint százan vettel részt – közölte az East Bay Times című napilappal David Cook rendőrfőnök. Elmondása szerint a rendőrség helyi idő szerint körülbelül csütörtök este háromnegyed 11-kor kaptak hívást az incidensről, és a helyszínre érkezve négy holttestet találtak. Az áldozatokról egyelőre nincsenek információk, a rendőrség vizsgálja a lövöldözés okait.

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy a helyszín, ahol az ünnepséget tartották, egy jómódú környéken található. Az egyik helyi lakos, Chris Gade elmondta, hogy először lövéseket hallott, majd embereket látott sikítva elmenekülni a helyszínről.

A KGO-TV által közzétett videofelvételen azt lehetett látni, amint embereket tesznek be mentőautóba, miközben mások elbicegtek a helyszínről.

Mindeközben legalább két embert megöltek szintén egy halloween-ünnepségen Utah állam középső részén, a hatóságok szerint kettős gyilkosságról van szó. A Duchesne megyei seriffhivatal alkalmazottjait helyi idő szerint péntek reggel hívták ki egy házhoz Roosevelt városának közelében, ahol két holttestre bukkantak, illetve tudomásukra jutott, hogy többen még a kiérkezésük előtt távoztak a helyszínről.

A seriffhivatal nem közölte, hogyan ölték meg az áldozatokat, és a lehetséges motivációval kapcsolatban sem szolgált információval. A közlemény szerint a nyomozók jelenleg információkat gyűjtenek azokról, akik még a rendfenntartók kiérkezése előtt elhagyták a helyszínt.

Szintén lövöldözés volt Chicagóban, ahol egy hétéves kislányt válságos állapotban szállítottak kórházba.

Anthony Gugliemi rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a rendőrség feltételezése szerint bűnbandák közötti lövöldözésről volt szó, amelynek célpontja egy 30 éves bandatag volt, akit főbe lőttek. A jelmezt viselő kislány éppen az utcán sétált, amikor belekeveredett a tűzpárbajba. Gugliemi szerint állapota válságos, de stabil.

Borítókép: A Contra Costa megyei seriffhivatal munkatársai a halloween-ünnepségen történt a lövöldözés helyszínén, egy magánházban, a kalifornia Orinda városban 2019. november 1-jén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában