múlt és jelen

2019.10.03. 09:50

Hirosimába és Nagaszakiba látogat Ferenc pápa

Mindkét atombomba sújtotta japán városban felszólal a nukleáris fegyverek elterjedése ellen – tájékoztatott szerdán a Vatikán, amely ismertette a katolikus egyházfő útjának programját.

Az egyházfő november 19. és 26 között Japán mellett Thaiföldre is ellátogat.

Az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án mért atomcsapást Hirosimára, augusztus 9-én pedig Nagaszakira. Japán hat nappal később letette a fegyvert, és véget ért a második világháború. A két atombomba-támadásban több mint kétszázezren haltak meg.

A katolikus egyházfő Tokióban találkozik a Japán északkeleti részét 2011. március 11-én megrázó 9-es erősségű földrengés, valamint az általa kiváltott cunami, illetve a fukusimai atomerőmű-baleset több túlélőjével is.

A pápa Thaiföld a helyi hatóságokkal folytat eszmecserét, ezenkívül pedig felkeresi a legfőbb buddhista pátriárkát Bangkokban. A fővárosban ezenkívül keresztény és más vallási vezetőkkel találkozik és misét pontifikál fiataloknak a bangkoki székesegyházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában