sikeres program

2019.09.10. 10:12

Már érezhető a honvédelmi táborok pályaorientációs hatása

Idén már 23 helyszínen, 72 táborban, több mint 2200 diák vett részt honvédelmi táborokban, melynek hatására többszörös volt a túljelentkezés a honvéd középiskolákban.

Idén már 23 helyszínen, 72 táborban, több mint 2200 diák vett részt honvédelmi táborokban. A Honvédelmi Minisztérium (HM) szerint a honvédelmi táborok pályaorientációs hatása már érezhető. A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója arról számolt be, hogy a honvédelmi táborok hatására többszörös volt a túljelentkezés.

A HM összegzésében azt írta: 2018-hoz képest csaknem 600-zal többen táboroztak idén a nyári tematikus honvédelmi táborokban. A szervezésben idén már a területvédelmi ezredek tartalékos zászlóaljai is aktívan részt vettek. A hivatásos és szerződéses állományú katonák munkáját 90 önkéntes területvédelmi és 30 önkéntes műveleti tartalékos katona is segítette – emelték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában