öngyilkos merénylet

2019.07.03. 13:13

Bekerítették a terroristát, inkább felrobbantotta magát

Felrobbantotta magát egy terrorizmussal gyanúsított 23 éves férfi kedden Tuniszban, hogy elkerülje elfogását – közölték a hatóságok szerdára virradó éjjel. A rendőrség közlése szerint a férfi volt a négy nappal ezelőtti tuniszi öngyilkos merényletek egyik kitervelője.

Szufján Zag, a tunéziai belügyminisztérium szóvivője a rendőrségi akció után azt mondta, hogy az Ajmán Szmiri nevű férfi a terroristacsoport magas rangú és rendkívül veszélyes tagja volt.

A helyi média beszámolói szerint

Szmiri azután léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, hogy a biztonsági erők őt üldözőbe vevő tagjai bekerítették egy villamosmegálló közelében.

A terrorista a helyszínen életét vesztette,

más áldozata nincs az incidensnek

- közölte a belügyminisztérium.

Múlt csütörtökön gyors egymásutánban két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.

A támadásokra válaszul a tuniszi hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és rajtaütéseikben szombatig 25 terrorizmussal gyanúsított személyt vettek őrizetbe.

Tunézia az elmúlt években szélsőséges támadások egész sorát élte meg, és ezek legtöbbjének elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.

Az észak-afrikai országra széles körben úgy tekintenek, mint amely a 2010-11-ben lezajlott, úgynevezett arab tavasz egyetlen demokratikus sikertörténetévé vált, ugyanakkor válságba került a gazdaság lassulása és a szociális hátterű tiltakozások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában