bűnügy

2019.05.26. 18:13

Letartóztatták a meggyilkolt autókereskedő feltételezett gyilkosait

Az áldozat jól ismerte őket.

Letartóztatta az újpesti autókereskedő megölésével gyanúsított három embert vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A gyanúsításban foglalt cselekmény minősített emberölésnek is tekinthető, amiért 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

A letartóztatás indoka az alapos gyanú mellett a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá a bizonyítás lehetséges veszélyeztetése. Korábban két gyanúsított is visszatért az elkövetés helyszínére, és nem zárható ki az összebeszélésük sem.

Két gyanúsított tudomásul vette a kerületi bíróság döntését, egy gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentett be fellebbezést.

A rendőrség pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogták a gyilkosság három gyanúsítottját. Az áldozat egy 47 éves férfi, akinek az eltűnését május 7-én jelentették be. A gyilkosság hátterében adósság állhat, az áldozatot megfojtották, holttestét Szentendre külterületén rejtették el egy gödörben. A három feltételezett elkövető csütörtöki kihallgatásán ellentmondásokba keveredett, s ketten közülük beismerték, hogy megölték a vállalkozót. A gyanúsítottak barátok, közülük ketten budapestiek, egy szentendrei. Az áldozat jól ismerte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában