Jó irány

2019.05.09. 07:31

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a keresztény egyházak

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak – közölte a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökeinek szerdai budapesti, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházában tartott találkozója után az MRE kommunikációs szolgálata.

Gádoros, 2012. június 17. Maronka Lajos diakónus egy keresztelõre érkezõ családot fogat Gádoroson, a Kisboldogasszony katolikus templom elõtt. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A közleményben azt írták: „az egyeztetés résztvevői fontosnak tartják a gyermekvállalási kedv ösztönzését, a családok anyagi biztonságának megerősítését és a családi élet megbecsülésére irányuló igyekezetet”.

„A társadalom alapegysége a család, a keresztény meggyőződés szerint az emberi élet teljességét családban lehet megélni”

- tették hozzá.

A történelmi egyházak képviselői hangsúlyozták, fontos a cigánypasztoráció a magyar társadalomban. Megállapították, hogy az egyházi fenntartásban működő roma szakkollégiumok eredményesek, az azokból kikerülő diákok keresettek a munkaerőpiacon.

A találkozón Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszámolt a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezéséről, és meghívta a testvéregyházakat a rendezvényre. A világkongresszushoz kapcsolódva a református egyház konferenciát szervez az úrvacsora teológiai kérdéseiről, Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök pedig elmondta, hogy 2020 az „úrvacsora éve” lesz az evangélikus egyházban.

Bogárdi Szabó István, az MRE zsinatának lelkészi elnöke meghívta az egyházak jelen lévő képviselőit a zsinat május 17-i debreceni ülésére, amelyen nemcsak a Kárpát-medence, hanem a világ magyar reformátusságának vezetői is részt vesznek.

Borítóképünk illusztráció, amelyen Maronka Lajos diakónus egy keresztelőre érkező családot fogat Gádoroson, a Kisboldogasszony katolikus templom előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában