Magyarország

2010.08.18. 18:11

AUGUSZTUS 20. - Hajózási zárlat a Dunán

<p>A hajóforgalmat is korlátozzák augusztus 20-án, a különböző vízi rendezvények kapcsán. A Lajta hajó újrakeresztelése, vízi felvonulás és a tűzijáték kapcsán szükséges tudnivalókról a budapesti Rendőr-főkapitányság adott ki részletes tájékoztatást szerdán.</p>

A vízi felvonulás ideje alatt az evezősök és a 4 kilowatt teljesítmény alatti motorcsónakok pénteken 11 órától délután negyed ötig nem hajózhatnak be és nem tartózkodhatnak az Árpád-híd és a Déli Vasúti Összekötő-híd közötti vízterületen. Az úgynevezett kisgéphajók és kishajók pénteken délután háromnegyed egy és délután negyed öt között nem hajózhatnak be és nem tartózkodhatnak az Árpád-híd és a Szabadság-híd közötti vízterületen, este 19 órától szombaton hajnali 2 óráig pedig nem lehetnek az Árpád-híd és a Déli Vasúti Összekötő-híd közötti szakaszon.

A csónakok és evezősök pénteken 17 óra 15 perctől szombaton hajnali 2 óráig nem tartózkodhatnak a területen.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a csónakok, motorcsónakok, kishajók utasai nem láthatják a hajózási zárlaton kívüli vízterületről sem a vízi felvonulást, sem a tűzijátékot, így nem javasolják ezeknek a járműveknek a használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!