Labdarúgás

2023.03.25. 14:02

Lőw Zsolt lett a Bayern München másodedzője

A Bayern München labdarúgócsapatánál is Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel vezetőedző egyik másodedzője.

Lőw Zsolt, a Chelsea másodedzőjeként

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

Erről szombati hivatalos bemutatásakor beszélt a német tréner, aki a  pénteken közös megegyezéssel távozott Julian Nagelsmannt követi a kispadon.

A stábom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, köszönet jár a családtagoknak is a rugalmasságukért. Arno Michel és Lőw Zsolt is velem tart, velük már több mint tíz éve dolgozok együtt. És szeretném még Anthony Barryt is idecsábítani, ő jelenleg még a Chelsea alkalmazásában van

– fogalmazott a 49 éves Tuchel, aki legutóbb - Lőw Zsolttal együtt - a Chelsea-nél dolgozott, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel, korábban pedig a Paris Saint-Germaint irányította magyar kollégájával együtt.

A német szakember és stábja először hétfőn tart edzést a bajoroknál.

A klub szombati sajtótájékoztatóján Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató még egyszer megindokolta Nagelsmann távozását.

Kötelező feladatunk, hogy biztosítsuk a szakmai sikereket

– mondta Kahn, hozzátéve, hogy a lépés a részükről jól átgondolt és nem pánikszerű volt.

Tudom, hogy nem volt népszerű a döntésünk

– fogalmazott Salihamidzic, aki szerint a vezetőség állandó teljesítmény-ingadozást látott a csapatnál, és a „teljesítménygörbe folyamatosan lefelé ment”, ezért cselekedtek.

A két vezető szerint az edző és a csapat között már nem volt a megfelelő harmónia.

Tuchellel kedden vették fel a kapcsolatot, a szakember két évre, 2025. június 30-ig kötelezte el magát.

Megtiszteltetés és kitüntetés, hogy a Bayern felkért. A klub DNS-e egyértelmű: győzelem és nyerő stílus. A keret ennek megfelelő, ez az egyik legtehetségesebb és legjobb keret Európában. Ezzel minden címért eséllyel lehet harcba szállni

– mondta Tuchel.

A szakember először a jövő szombati csúcsrangadón vezeti majd a Bundesligában címvédő Bayern Münchent, az ellenfél korábbi csapata, a jelenleg listavezető Borussai Dortmund lesz.

Óriási mérkőzés lesz, a körülmények ismeretében talán annál is nagyobb. Ez A mérkőzés a német futballban

– fogalmazott Tuchel, aki kijelentette: mindent megtesz azért, hogy a Bayern mindhárom címet megszerezze, elhódítsa a bajnoki, a Bajnokok Ligája- és a kupatrófeát is.

A BL negyeddöntőjében a Manchester City vár a bajorokra, míg a Német Kupában a Freiburg lesz az ellenfél a nyolc között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában