Férfi kézilabda-vb

2023.01.23. 22:42

Dánia lesz a magyarok ellenfele a negyeddöntőben

A címvédő Dánia lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a szerdai, stockholmi negyeddöntőben az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Az egyiptomi Jehia ed-Deraa (b) és Ali Mohamed próbálja feltartóztatni a dán Simon Bogetoft Pytlicket (k) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének 3. fordulójában, a IV. csoportban játszott Dánia-Egyiptom mérkőzésen Malmőben 2023. január 23-án

Forrás: MTI/EPA/TT

Fotó: Johan Nilsson

A középdöntő utolsó fordulójában, hétfőn Malmőben a dánok végig vezetve 30-25-re nyertek Egyiptom ellen, ezzel ők végeztek a IV. csoport élén. 

Remekül, nagy lendülettel kezdték a dánok (6-2), ezért a Szeged és a Budakalász korábbi játékosa, az egyiptomiak szövetségi kapitányaként dolgozó Roberto García Parrondo már a nyolcadik percben időt kért. Csapatának a döntetlen is elég lett volna a csoportelsőséghez, de a különbség tovább nőtt (12-5). Az első félidő hajrájában egy 4-0-s sorozattal némileg felzárkózott Egyiptom, de így is ötgólos hátrányban volt a szünetben. 

A második felvonás elején megint elhúztak a skandinávok (22-14), akik végig rendkívül magabiztosan és gyorsan kézilabdáztak, így a vártnál is simábban győztek. 

A dánoknak ez volt sorozatban a 25. veretlen vb-meccsük. Amióta 2017. január 17-én a magyar válogatott legyőzte őket az albertville-i nyolcaddöntőben, 24 siker és egy döntetlen a mérlegük, ezzel beállították Franciaország vb-rekordját. 

Eredmények: 

középdöntő, 3. (utolsó) forduló: 

IV. csoport (Malmö): Dánia-Egyiptom 30-25 (17-12) 

korábban:  

Horvátország-Bahrein 43-32 (17-16) 

Egyesült Államok-Belgium 24-22 (14-12) 

A végeredmény: 1. Dánia 9 pont, 2. Egyiptom 8, 3. Horvátország 7, 4. Bahrein 4, 5. Egyesült Államok 2, 6. Belgium 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában