Forma–1

2022.12.15. 20:04

Mick Schumacher a Mercedes tartalékpilótája lett

A Ferrari versenyzőakadémiájáról kikerült 23 éves versenyzővel a következő idényre kötöttek szerződést. Mick Schumacher minden versenyhétvégére elutazik majd és szükség esetén helyettesíteni tudja a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamiltont vagy George Russellt – tudta meg az MTI a német istálló csütörtöki bejelentéséből.

Mick Schumacher a Haas német versenyzőjeként érkezik a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának első szabadedzésére a Circuit of The Americas versenypályán 2022. október 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Greg Nash

A pilóta édesapja, a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher a 2006-os első visszavonulását követően 2010-ben a Mercedes színeiben tért vissza az F1-be, és egészen 2012 végéig versenyzőként segítette a gyári csapat munkáját. 

„Mick egy tehetséges, nagy munkabírású versenyző, aki nyugodt és megfelelő hozzáállású, mindemellett éhes a tanulásra és a fejlődésre”

 – kommentálta a bejelentést Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A Ferrari szintén csütörtökön, néhány órával a Mercedes közleménye előtt jelentette be, hogy megszakítja a négy éve tartó együttműködést Mick Schumacherrel, aki az elmúlt két idényben az egyesült államokbeli Haas istálló színeiben versenyzett a Forma–1-ben. A 2020-as Forma–2-es bajnok eddig 43 F1-es futamon indult, összesen 12 vb-pontot szerzett, legjobb eredménye pedig egy hatodik hely volt. A Haas a mostani szezon végén jelentette be, hogy nem hosszabbít Schumacherrel, akinek a helyére honfitársát, a rutinos Nico Hülkenberget szerződtette 2023-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában