Vb-2022

2022.12.01. 18:00

A kórházban ápolt Pelének üzent a brazil válogatott

A 82 éves, háromszoros világbajnok legenda szerdán került a gyógyintézetbe.

Edson Arantes do Nascimento, közismert nevén Pelé egykori legendás brazil labdarúgó egy gyorsétterem reklámrendezvényén Rio De Janeiróban 2014. július 12-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: KAMIL KRZACZYNSKI

A kórházban ápolt Pelének üzent a brazil labdarúgó-válogatott, amely pénteken találkozik Kamerunnal a katari világbajnokság utolsó csoportkörében. 

A 82 éves, háromszoros világbajnok legenda szerdán került kórházba, de amint az Egyesült Államokban élő lánya elmondta, édesapja a korábbi médiaértesülésekkel szemben "nincs életveszélyben", a vastagbélrák elleni gyógyszeres kezelését állítják be az orvosok. 

A szövetségi kapitány, Tite a már biztos nyolcaddöntős csapat nevében a "legjobbakat, és mielőbbi gyógyulást" kívánt Pelének, akinél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, és emiatt többször kapott kórházi kezelést. 

Az egykori játékos 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelynek színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett. Teljes pályafutását tekintve 1363 mérkőzésén 1281 (más számítások szerint 1284) alkalommal volt eredményes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában