Labdarúgás

2022.11.29. 10:27

Lemondott a Juventus teljes vezérkara

A torinói klubbal szemben több ügyben zajlanak számviteli, pénzügyi vizsgálatok.

MTI

A Juventus játékosai edzenek Torinóban 2021. szeptember 13-án

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Alessandro Di Marco

Andrea Agnelli klubelnök javaslatára hétfőn este lemondott a Juventus labdarúgócsapatának teljes vezérkara, beleértve az első számú vezetőt is.

A klub honlapján közzétett közleményben kiemelték: Angelli mellett többek között Pavel Nedved alelnök és Maurizio Arrivabene vezérigazgató is lemondott, ideiglenesen Maurizio Scanavinót nevezték ki vezérigazgatónak. Kiemelték: az egyesület kényes időszakot él meg, és egy új összetételű vezetőtestület hatékonyabban tudja képviselni az érdekeiket a folyamatban lévő vizsgálatok során.

A Juventusszal szemben több ügyben zajlik számviteli, pénzügyi vizsgálat. A korábban már nyilvánosságra hozott gyanú szerint túlárazottan vásároltak meg játékosokat annak érdekében, hogy azzal papíron növeljék a klub értékét, valamint a futballisták számára olyan kifizetéseket könyveltek el, amelyek végül nem jutottak el az érintettekhez, mert arról ők – a koronavírus-járványban meghozott megszorító intézkedések miatt – lemondtak.

A torinói klub ezzel kapcsolatosan ismét hangsúlyozta: semmilyen pénzügyi szabálytalanságot nem követett el, és ahogyan eddig, úgy a jövőben is a vizsgálatokat végző hatóságok rendelkezésére áll minden kérdésben.

A klub részvényeinek többségét birtokló holding, az Exor kedden bejelentette Gianluca Ferrero kinevezését az elnöki posztra. Kiemelték: Ferrero üzleti tanácsadóként, könyvvizsgálóként, valamint több vállalat igazgatótanácsának és bizottságának tagjaként jelentős tapasztalattal, illetve a szükséges számviteli ismeretekkel rendelkezik, továbbá őszinte szenvedéllyel bír a klub felé, amely tulajdonságokkal együttesen a legalkalmasabb személynek ígérkezik az elnöki poszt betöltésére. Hozzátették: az igazgatótanács további, megüresedett posztjait is hamarosan betöltik, és január 18-ra hívták össze a közgyűlést.

Agnelli 2010 óta vezette a Juventust, amely ebben az időszakban egyik legsikeresebb korszakát élte. A csapat sorozatban kilencszer nyerte meg a bajnoki címet, emellett négyszer végzett elsőként az Olasz Kupában és kétszer játszhatott a Bajnokok Ligája döntőjében. Szeptemberben ugyanakkor 254,4 millió eurós rekordveszteségről számolt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában