Két év tiltás

2022.08.27. 12:39

Az ex-világbajnok orosz gyaloglót ismét doppingvétség miatt büntették

Az AIU bejelentése szerint Alekszandr Ivanov doppingellenes szabályok megsértéséért bűnhődik.

Az orosz Alekszandr Ivanov a férfi 20 kilométeres gyaloglás döntőjében a 2013-as IAAF-világbajnokságon a moszkvai Luzsnyiki stadionban augusztusban

Forrás: AFP

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV

 Két évre eltiltották a versenyzéstől a korábban világ- és Európa-bajnoki érmeitől már megfosztott orosz gyaloglót, Alekszandr Ivanovot.

A 29 éves atlétára a sportág tisztasága felett őrködő szervezet (AIU) rótta ki a fegyelmi büntetést, amely e hét csütörtökétől él.

Az AIU bejelentése szerint Ivanov doppingellenes szabályok megsértéséért bűnhődik. Hogy konkrétan milyen tiltott segítséget vett igénybe, arról nem szól a dokumentum, az viszont kiderül belőle, hogy Ivanovot a moszkvai doppinglaboratórium adatbázisából nyert bizonyítékok alapján diszkvalifikálták.

Ivanovot korábban is eltiltották már doppingolás miatt. Akkor szintén két évre vették el tőle a versenyzés jogát, egyszersmind megfosztották a 2013-as világbajnoki aranyától és a 2014-es Európa-bajnoki ezüstérmétől.

Forrás: MTI

Címkék#dopping

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában