Tenisz

2022.07.06. 22:05

Nadal ötszettes drámában jutott elődöntőbe Wimbledonban

A 36 éves világsztár remekül kezdte a Taylor Fritz elleni negyeddöntőt, azonnal elvette riválisa adogatását.

Negyedikként Rafael Nadal jutott a legjobb négy közé a wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyében.

A 36 éves világsztár – aki a füves pályás angliai tornán 2008-ban és 2010-ben volt bajnok – remekül kezdte a Taylor Fritz elleni negyeddöntőt, azonnal elvette riválisa adogatását. Utána viszont az amerikai játékos gyorsan belelendült, így 0:2-ről nagyszerű játékkal 6:3-ra fordítani tudott.

A magas színvonalú találkozó második szettje is hasonló forgatókönyv szerint alakult, a spanyol teniszező került brékelőnybe, de kisebb sérülése miatt a szokottnál jóval gyengébben szervált, ezért Fritz ismét egyenlíteni tudott. A játszma hajrája azonban ezúttal Nadalé volt. Az egyenlítés azt jelentette, hogy Fritz először vesztett szettet ezen a tornán.

A folytatásban az erősen és pontosan szerváló Fritz akarata érvényesült, saját adogatójátékaiban nem adott esélyt Nadalnak, aki viszont kicsit bizonytalankodott, így ismét hátrányba került. A negyedik szettben meglepően sok játékot nyertek fogadóként, ebből a rutinosabb Nadal jött ki jobban az egyre jobban izguló Fritz-cel szemben.

A továbbjutást eldöntő, ötödik játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek. Akkor a jobban összpontosító Nadalnak sikerült brékelőnyt kiharcolnia, Fritz azonban azonnal válaszolni tudott, 4:4 után pedig már egyik játékosnak sem volt bréklabdája a döntő rövidítésig. Ebben Nadal nagyobb rutinja érvényesült, tekintve, hogy a legjobbkor rendre pontos labdákat ütött, míg 24 esztendős ellenfele a korábbi remek játékához képest többet hibázott.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Nadal, aki az idei ausztrál és a francia nyílt bajnokságon diadalmaskodott, a döntőért az ausztrál Nick Kyrgiosszal csap majd össze.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Fritz (amerikai, 11.) 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10-4)

korábban:
Kyrgios (ausztrál)-Garín (chilei) 6:4, 6:3, 7:6 (7-5)

Az elődöntő párosítása: Djokovic (szerb, 1.)-Norrie (brit, 9.), Kyrgios-Nadal

nők:

korábban:
Halep (román, 16.)-Anisimova (amerikai, 20.) 6:2, 6:4
Ribakina (kazah, 17.)-Tomljanovic (ausztrál) 4:6, 6:2, 6:3

Az elődöntő párosítása: Dzsabőr (tunéziai, 3.)-Maria (német), Halep-Ribakina

Borítókép: A spanyol Rafael Nadal, miután győzött az amerikai Taylor Fritz ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében 2022. július 6-án. Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában