Joan Gamper Kupa

2022.06.28. 12:41

Jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen a Barcelona

A Barcelona jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen, mert az olasz labdarúgócsapat lemondta a szereplést a katalán klub hagyományos nyári felkészülési mérkőzésén, a Joan Gamper Kupán.

A Barca hétfőn közölte, hogy az olaszok egyoldalúan, indoklás nélkül elálltak a megkötött szerződéstől. A két klub férfi és női csapatai augusztus 6-án a Camp Nou stadionban mérkőztek volna meg egymással. A Barcelona már dolgozik azon, hogy új ellenfelet találjon a gálameccsre.   

A katalánok kedden bejelentették: az egyesületet és szurkolóit ért károk miatt megvizsgálják, hogy jogi úton érvényt szerezhetnek-e kártérítési igényüknek.   

Az AS Roma közleménye szerint azért mondták le a szereplést, mert módosítaniuk kellett a nyári barátságos mérkőzések menetrendjét, hogy a felkészülés hajrájában kevesebbet utazzanak a csapataik.   

A Joan Gamper Kupát 1966 és 1996 között négy csapattal rendezték meg, 1997 óta csak egy vendéget hívnak a katalánok, tavaly óta viszont a klub női csapata is játszik egy edzőmeccset a kupa keretein belül.

Forrás: MTI

Borítókép: a Barcelona játékosai, középen Gerard Pique/Pau BARRENA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában