Hétszeres világbajnok

2022.04.09. 14:39

Toto Wolff szerint Hamilton még több évig a Forma-1-ben marad

A 37 éves brit pilóta két futam után már 29 pontos hátrányban van az éllovas Charles Leclerc-hez képest.

Toto Wolff, a Forma-1-es Mercedes istálló csapatfőnöke szerint a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton még évekig ott lesz a Forma-1-ben annak ellenére, hogy a mostani idény nehezen indul a számára.

A 37 éves brit pilóta két futam után már 29 pontos hátrányban van az éllovas Charles Leclerc-hez (Ferrari) képest, s a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon is csak az ötödik helyről rajtolhat.

 

Wolff a PA hírügynökségnek adott interjújában arra a kérdésre, hogy a gyengélkedő Mercedes vajon idejekorán „nyugdíjba” küldi-e Hamiltont, határozott nemmel válaszolt.

Csak akkor tudsz elsétálni, ha már nem szereted, amit csinálsz, Lewis azonban imádja ezt

– fogalmazott az osztrák sportvezető.

A 40 éves Fernando Alonso még három évig folytatni akarja. Manapság a sportolók már sokkal jobban törődnek magukkal, mint korábban, több tudás is áll a rendelkezésükre az egészség, táplálkozás, orvostudomány terén, Lewis pedig fantasztikus állapotban van. Az életstílusa most rendkívül fegyelmezett és még néhány évig itt lesz

– tette hozzá Wolff.

 

Szerinte a mostani helyzet kihívás lehet Hamilton számára, része lehet a Mercedes újbóli felemelkedésének. Az istálló uralta a mezőnyt 2014 óta, az előző nyolc konstruktőri vb-cím az övé lett, az új szabályokkal azonban – egyelőre – nehezen birkózik. A csapatfőnök elárulta, hogy nem sokat alszik, egyfolytában azon gondolkodik, mi lehet a megoldás a jelenlegi helyzetben.

Hogy harcolni fogunk-e ismét a vb-címért? Matematikailag nézve szerintem nem, túl lassúak vagyunk. Ez egy figyelmeztetés, ennek nem szabad egy hosszú távú, lefelé vezető spirálnak lennie. Ezért is kell most reagálnunk, elsősorban nem az időeredményben, hanem mentálisan

– fogalmazott Wolff.

 

Borítókép: Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i pályán tartott sajtóértekezleten 2022. április 8-án. Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában