Bajnokok Ligája

2022.04.26. 10:35

Harmadik bravúrjára készül a Villareal

Az egyenes kieséses szakaszban harmadszor, az elődöntőben is az esélytelenebb csapatként várja a párharcot a Villarreal, amely a szerda esti első mérkőzésen a Liverpool vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A két csapat története során csak egyetlen párharcot vívott egymással, az Európa-liga 2016-os elődöntőjében a spanyolok 1-0-ra nyerték hazai környezetben az első felvonást, az Anfielden azonban 3-1-es vereséget szenvedtek. A Vörösök ugyanakkor végül a döntőben elbuktak a Sevillával szemben, amelyet az az Unai Emery irányított, aki most a Villarreal kispadján ül.

Ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, a favoritokat kell legyőznünk. A Juventus elleni nyolcaddöntő önbizalmat adott nekünk, most a Liverpool ellen pedig szeretnénk megteremteni magunknak az esélyt, hogy sikeresek legyünk a visszavágón. A Liverpool egy fantasztikus csapat, remek pátharc lesz

– mondta Emery.

Az előző idényben Európa-liga győztes Villarreal – amely a 16 között a Juventust, negyeddöntőben pedig a német bajnok Bayern Münchent búcsúztatta – elődöntős szereplésével elérte története legjobb szereplését a legrangosabb európai kupában. A 2008-09-es idényben a négy között egy angol csapattal, az Arsenallal szemben bukott el.

A spanyol együttesnek amúgy sincs szerencséje a szigetországi együttesekkel, hiszen története során 12 alkalommal találkozott angol riválissal a BL csoportkörében vagy egyenes kieséses szakaszában, de egyszer sem nyert, hat-hat döntetlen és vereség a mérlege.

A története tizedik BEK/BL-döntőjére hajtó Liverpool a nyolcaddöntőben az Internazionalét, majd a következő körben a Benficát is úgy búcsúztatta, hogy idegenben nyerte a párharc első felvonását, de egyik visszavágón sem tudott győzni otthon. Az Anfielden ugyanakkor az elődöntőket tekintve szinte makulátlan a Vörösök mérlege, 11 mérkőzésből kilenc győzelem és két döntetlen szerepel a statisztikában.

Soha, semmit sem veszek természetesnek, biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz a Villarreal ellen, hiszen ez a Bajnokok Ligája elődöntője. Ha könnyű dolgunk lenne, akkor valami nem lenne rendben

– fogalmazott Jürgen Klopp, a Liverpool trénere.

A 21.00 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: A Villareal játékosai ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München elleni visszavágó mérkőzése végén Münchenben 2022. április 12-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, a Villarreal 2-1-es összesítéssel jutott az elődöntőbe. Fotó: MTI/AP/DPA/Sven Hoppe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában