Nem hibáztathatók a sportolók

2022.03.03. 14:15

Az orosz cselgáncsozók indulhatnak a nemzetközi szövetség versenyein

A szövetség álláspontja szerint a versenyekről való kitiltásuk csak növeli az igazságtalanság érzését.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) indokolatlannak tartja az orosz sportolókkal szembeni szankciókat, és álláspontja szerint a versenyekről való kitiltásuk "csak növeli az igazságtalanság érzését".

 

Az IJF közleményében Oroszország ukrajnai háborújára utalva leszögezte, hogy a történtekért nem hibáztathatók a sportolók. Egyúttal bejelentette, hogy az orosz cselgáncsozók a szervezet zászlaja alatt indulhatnak nemzetközi versenyeken, és győzelmük esetén az IJF himnusza hangzik fel.

 

Bármilyen radikális döntés a sportolók versenyeken való részvételének akadályozására csak az erőszak eszkalációját folytatná, és az igazságtalanság érzését táplálná azon sportolókban, akik nem vettek részt a konfliktussal kapcsolatos döntésben - áll a dokumentumban.

 

A sportolópárti közlemény kibocsátása előtt az IJF a múlt hét végén törölte az égisze alatt zajló összes oroszországi versenyt, így a Grand Slam-sorozat májusra, Kazanyba tervezett állomását. Egyúttal vasárnap bejelentette, hogy felfüggesztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt az IJF-ben viselt tiszteletbeli elnöki és nagyköveti tisztségéből.

Forrás: MTI

Címkék#cselgáncs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában