Női sífutás

2022.02.05. 10:20

A norvég Johaugé az első aranyérem

Therese Johaug nyerte a pekingi téli olimpia első aranyérmét: a női sífutók szombati 7,5+7,5 kilométeres versenyében lett első.

A norvégok klasszisa, aki a szám világbajnoki címvédője, nem hagyott kétséget afelől, ki a legjobb, ugyanis az első, klasszikus stílusú 7,5 kilométeren Frida Karlssonnal haladt az élen, a szabad stílusra váltva viszont már svéd ellenfele sem bírta vele a tempót, és fokozatosan nagyon komoly előnyt harcolt ki. A váltóval még 2010-ben olimpiai bajnok Johaug hatalmas fölénnyel, félperces előnnyel szerezte meg pályafutása első egyéni ötkarikás aranyérmét.

   

Mögötte egy négyfős boly versengett a dobogós helyekért, az utolsó kilométeren aztán Karlsson és a finn Kerttu Niskanen lemaradt, az orosz Natalija Neprjajeva és az osztrák Teresa Stadlober sprintversenyét pedig előbbi nyerte.

   

A 33 éves Johaugnak ez a harmadik olimpiája úgy, hogy négy éve doppingeltiltása miatt nem szerepelhetett. 

Két aranyérmén kívül Szocsiból van még egy ezüstje 30 kilométeren és egy bronza 10 kilométeren. Johaug 14 világbajnoki címmel rendelkezik, legutóbb, tavaly négyet nyert.

   Eredmények:

   sífutás, női 7,5+7,5 km tömegrajtos verseny, olimpiai bajnok:

   -------------------------------------------------------------

  Therese Johaug (Norvégia) 44:13.7 perc

2. Natalija Neprjajeva (Orosz Olimpiai Bizottság) 30.2 mp hátrány

3. Teresa Stadlober (Ausztria) 30.5 mp hátrány

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában