Szabályok

2022.01.19. 12:04

Kitiltással fenyegeti szurkolóit a Mexikói Labdarúgó Szövetség

A szervezet ezzel próbálja elejét venni a további kihágásoknak, és az azokkal járó büntetéseknek.

A válogatott mérkőzéseire vonatkozó ötéves kitiltással fenyegeti homofób rigmusokat bekiabáló szurkolóit a Mexikói Labdarúgó Szövetség.

 

A szervezet ezzel próbálja elejét venni a további kihágásoknak, és az azokkal járó büntetéseknek. A nemzetközi szövetség (FIFA) novemberben 100 ezer svájci frankra bírságolta a mexikóiakat, akik két zártkapus mérkőzést is kaptak büntetésül.

 

"Elfogadhatatlanok a diszkriminatív megnyilvánulások. És nem akarunk üres lelátók előtt játszani. Arra kérjük a szurkolókat, hogy tartsák be a szabályokat!" - mondta Yon de Luisa, a szövetség elnöke.

 

A mexikói ultrák között - körülbelül a 2014-es brazíliai világbajnokság óta - bevett szokás, hogy az aktuális ellenfél kapusát homofób rigmusokkal hergelik. Hogy a renitenseket a jövőben könnyebb legyen azonosítani, mostantól minden jegytulajdonosnak meg kell adnia a személyes adatait, a belépőjén pedig lesz egy QR-kód, és az igazolványát is fel kell mutatnia a stadionba való belépés előtt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában