Kaotikus verseny

2021.12.06. 10:34

Generációk csatája lesz a Szaúdi Nagydíj

1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

A nemzetközi sajtó őrült, kaotikus versenyről ír az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, s kiemeli: 1974 óta először fordul majd elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.

A szaúdi versenyt a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte, s ezzel nemcsak megakadályozta a Red Bullt vezető holland Max Verstappen vb-győzelmét, hanem holtversenyben az élre került riválisával. A vasárnapi vb-finálét a generációk csatájának nevezte el a sajtó.

Nagy-Britannia:

The Times:

„Egy kaotikus verseny után Hamilton ”letakarította„ az ”őrült„ Verstappent. 1974 óta először fordul elő, hogy az utolsó futamon – vasárnap, Abu-Dzabiban – a két bajnokaspiráns azonos pontszámmal áll rajthoz.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport:

„Óriási izgalmak a Szaúdi Nagydíj után, amelyen Lewis Hamilton győzött Max Verstappen előtt. Ütközések, sértegetések a csapatrádióban, összetűzések és a futam végén egy karambol – ezek nem hiányoztak. A tét a 2021-es világbajnokság, a főszereplők pedig nyomás alatt.”

Spanyolország:

Marca:

„Hamilton túlélte a ”verekedést„ Verstappennel, nyert és ezzel holtversenyben az élen áll riválisával a szezonzáró előtt. Max a helytelen fékezési manőverével megérdemelte volna a fekete zászlót, de végül megúszta időbüntetéssel.”

Ausztria:

Kronen-Zeitung:

„Hamilton nyerte a teljesen őrült versenyt – tökéletes a drámai világbajnoki befejezés”

Svájci:

Blick:

„Erről a dzsiddai futamról még sokat fognak beszélni. Max Verstappen szénája nem áll túl jól.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában