NHL

2021.11.27. 14:43

Ovecskin mesterhármasával nyert a Washington

Az orosz sztár immár 18 gólnál tart ebben a szezonban.

A csapatkapitány Alekszandr Ovecskin mesterhármasával a Washington Capitals 4-3-ra nyert a vendég Florida Panthers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.

Az orosz sztár immár 18 gólnál tart ebben a szezonban, pályafutása során pedig 748-nál, azaz egyre jobban megközelíti az örökrangsorban harmadik helyen álló Jaromir Jagrt, aki már csak 18 találattal előzi meg. A 36 éves csapatkapitány 28. mesterhármasát érte el.

Szép mérföldkőhöz ért Joe Pavelski, aki megszerezte 400. gólját az NHL-ben. A Colorado Avalanche ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen 91 másodperc elteltével duplázott a Dallas Stars támadója. A denveri csapatnak a mostani vereséggel megszakadt a hat találkozóból álló győzelmi sorozata.

A játéknap egyik legjobb teljesítményét pedig a Kirill Kaprizov nyújtotta, aki egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét a Minnesota Wild 7-1-es sikeréből a vendég Winnipeg Jets ellen.

A 13 pénteki mérkőzésen három kapus zárt makulátlan mutatóval. A címvédő Tampa Bay Lightning hazai pályán úgy verte 3-0-ra az újonc Seattle Kraken csapatát, hogy Andrej Vaszilevszkijnek mindössze 17 védést kellett bemutatnia pályafutása 200. győzelméhez. A Pittsburgh Penguins színeiben Tristan Jarry 25 hárítással segítette együttesét, hogy az sorozatban hatodik diadalát arassa, eközben az 1-0-ra legyőzött New York Islanders egymás után nyolcadszor maradt alul.

A harmadik hibátlan az Anaheim Duck kapusa, Anthony Stolarz volt, aki 34 védéssel őrizte meg kapuját a góltól az Ottawa Senators ellen.

Eredmények:

San Jose Sharks-Toronto Maple Leafs 1-4

New York Islanders-Pittsburgh Penguins 0-1

Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 4-1

Tampa Bay Lightning-Seattle Kraken 3-0

Columbus Blue Jackets-Vancouver Canucks 4-2

Dallas Stars-Colorado Avalanche 3-1

Nashville Predators-New Jersey Devils 4-2

Washington Capitals-Florida Panthers 4-3

Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes 3-6

Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 3-2 – hosszabbítás után

Minnesota Wild-Winnipeg Jets 7-1

Anaheim Ducks-Ottawa Senators 4-0

Boston Bruins-New York Rangers 2-5

Borítókép: illusztráció 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában