f1

2021.10.22. 13:30

Vettel rajtbüntetéssel indul majd Amerikában

Sebastian Vettel rajtbüntetést kap a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíján, mivel csapata, az Aston Martin motort fog cserélni az autójában.

Aston Martin's German driver Sebastian Vettel walks down the paddock of the Intercity Istanbul Park in Istanbul on October 8, 2021. - The Formula One Grand Prix of Turkey will take place on October 10, 2021 at Intercity Istanbul Park. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

A négyszeres világbajnok német pilóta az austini viadal helyszínén beszélt a változtatásról és az azért járó büntetésről, amelynek mértéke attól függ majd, hogy mennyi elem lesz új a beépítésre váró erőforrásában.

„Azt hiszem, mondhatjuk, hogy nehéz hétvégének nézünk elébe”

- jegyezte meg a 34 éves sportoló.

„A nehézségek ellenére előre tekintünk, és azt gondolom, erősek lehetünk itt. Hogy mennyire, azt majd meglátjuk.”

A Mercedes erőforrással dolgozó Aston Martinnal az utóbbi időszakban nem remekelt Vettel. A legutóbbi kilenc futamon egyszer tudott a legjobb tízben végezni, az összesített pontversenyben pedig a 12.

Az Egyesült Államok Nagydíjának első szabadedzését magyar idő szerint pénteken 18.30-tól rendezik, a szombati időmérő 23 órakor, a vasárnapi futam pedig 21 órakor rajtol.

Forrás: MTI

Borítókép: Vettel a Török Nagydíjon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában