mentális gondok

2021.10.11. 12:23

Neymarnak a katari lehet az utolsó világbajnoksága

A Paris Saint-Germain játékosa nincs megelégedve azzal, ahogyan hazájában bánnak vele.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28: Neymar of Paris Saint-Germain warms up before the UEFA Champions League Group A soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Manchester City at Parc des Princes in Paris​, France on September 28, 2021.

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: MUSTAFA YALCIN

Neymarnak a jövő évi katari világbajnokság lehet az utolsó, amint azt egy Twitteren megosztott interjúban fejtegette a brazil futballsztár.

Vasárnap jelent meg a DAZN előfizetéses online sportcsatorna oldalán a „Neymar Jr. and the Line of Kings” című film, amelyet a brazil csatár életéről forgattak. Ebben úgy fogalmaz: a vb után „mentálisan nem biztos, hogy képes leszek a labdarúgással foglalkozni”. Hozzátette, megtesz mindent azért, hogy teljesüljön gyerekkori álma, és megnyerjék a világbajnokságot.

A Paris Saint-Germain játékosa – aki 2017-ben máig világcsúcsot jelentő 222 millió euróért igazolt a francia fővárosba – nincs megelégedve azzal, ahogyan hazájában bánnak vele. A helyi média a szeptemberi, Chile elleni vb-selejtező után azt írta róla, fizikailag „nincs jó formában”, ezért a következő edzésen félmeztelenül sétálgatott, hogy bizonyítsa ennek ellenkezőjét.

A szeptemberi, Peru elleni találkozón Neymar 12. alkalommal talált a kapuba vb-selejtezőn, ezzel megdöntötte Romário rekordját. A válogatottban eddig 69-szer volt eredményes, így nyolc gólra van Pelé csúcsától.

Neymar eddig két világbajnokságon vett részt, 2014-ben a negyeddöntő után gerincsérülés miatt nem játszhatott a németek elleni, 7-1-es vereséggel végződött mérkőzésen. Négy év múlva a nyolc között búcsúzott a brazil válogatottal, akkor erősen kritizálták reakcióit a vele szemben elkövetett szabálytalanságok miatt.

Neymar 2013-ban megnyerte Brazíliával a Konföderációs Kupát, és a 2016-os riói olimpián is aranyérmet szerzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában