Rali Eb Magyarország

2021.10.25. 14:00

Korán ünnepelte győzelmét az orosz autóversenyző Nyíregyházán

Utólagosan időbüntetést kapott a rali Európa-bajnokság (ERC) Nyíregyházán és környékén rendezett fordulóját vasárnap megnyerő Nyikolaj Grjazin,

Nyíregyháza, 2021. október 25. Középen a gyõztes orosz Nyikolaj Grjazin (j), Konsztantyin Alekszandrov páros Volkswagen Polo GTI típusú versenyautójukkal, balról a második helyezett norvég Mads Östberg (j), Torstein Eriksen páros Citroën C3 típusú versenyautójukkal és jobbról a harmadik helyezett lengyel Miko Marczyk (j), Szymon Gospodarczyk páros Skoda Fabia Rally2 EVO típusú versenyautójukkal a rali Európa-bajnoki (ERC) futam és a Rally Hungary eredményhirdetésén a nyíregyházi Kossuth téren 2021. október 24-én este. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A győzelem végül a norvég Mads Östbergé lett, a magyar bajnok Hadik András harmadikként fejezte be az Eb-futamot.

Az ERC sajtószolgálatának közleménye szerint az orosz versenyzőt azért sújtották utólag 15 perc büntetéssel, mert a vasárnap reggeli első gyorsasági szakaszon nem állt meg a Herczig Norbert-Ferencz Ramón duó baleseténél.

Grjazin azt mondta, félreértette a sportbírók jelzését, a döntés ellen pedig nem fellebbezett.

Az orosz versenyző büntetése nyomán az Eb-futammal együtt megrendezett Nyíregyháza Rallyt – az országos bajnokság idei utolsó futamát – megnyerő Mads Östberg-Torstein Eriksen kettős lett a III. Rally Hungary győztese, az eredetileg negyedikként záró, és ezzel címét megvédő magyar bajnok Hadik András-Kertész Krisztián páros pedig harmadikként végzett.

A pályafutása első Európa-bajnoki címét Nyíregyházán megnyerő, WRC2-es világbajnok Andreas Mikkelsen így hatodikként fejezte be a viadalt.

Végeredmény, III. Rally Hungary (14 gyorsasági szakasz, 182,01 km, élcsoport):

1. Mads Östberg, Torstein Eriksen (norvég, Citroën C3) 1:38:43.4 óra

2. Miko Marczyk, Szymon Gospodarczyk (lengyel, Skoda Fabia Rally2 EVO) 21.8 másodperc h.

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MkII) 26.1 mp h.

(... ) 6. Andreas Mikkelsen, Elliott Edmondson (norvég, brit, Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:30.4 perc h.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában