ökölvívás

2021.10.07. 11:40

Fury Wildernek: gyenge vagy és kiütlek

Heves szócsatát vívott és kiütéssel fenyegette meg a másikat Tyson Fury és Deontay Wilder szerdai hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyet a felek hétvégi nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccsük előtt tartottak az összecsapás helyszínén, Las Vegasban.

British champion boxer Tyson Fury attends a press conference for his WBC heavyweight championship fight against challenger US boxer Deontay Wilder, October 6, 2021 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada ahead of their October 9, 2021 fight. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

A magyar idő szerint vasárnap hajnali mérkőzés tétje a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki öve. A riválisok ezúttal harmadszor találkoznak a szorítóban, s a brit Fury őrzi a vb-titulust, miután második meccsükön, tavaly februárban kiütötte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.

„Gyenge ember vagy és kiütlek”

– mondta a harmadik csatát felvezető sajtótájékoztatón a 33 éves Fury, aki rikítóan színes öltönyben, a WBC övét a vállán lógatva sétált fel és alá az MGM Grand Garden színpadán.

A „Szemet szemért” orosz feliratú, vérvörös sportruhát viselő és végig ülve maradó Wilder ugyancsak kilátásba helyezte, hogy KO-val végez a nagyszájú „cigánykirállyal”.

„Nincs mit bizonyítanom, eljött a megtorlás és büntetés ideje”

– fogalmazott a két hét múlva 36 esztendős amerikai öklöző.

Fury profi karrierjében 30 győzelmet és egy döntetlent számlál, míg Wildernek 42 sikere mellett egy döntetlenje és egy veresége van.

Forrás: MTI

Borítókép: Fury egy hétköznapi ruhában a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában