összetűzés

2021.10.22. 11:00

Folytatódik a rotterdami balhé: több mint 70 német szurkolót letartóztattak

Hetvenöt német szurkolót letartóztattak csütörtökön Rotterdamban a Feyenoord–Union Berlin labdarúgó Konferencia-liga-csoportmérkőzés előtt, alatt és után.

Supporters of Union Berlin are gathered in the Oude Haven, prior to the start of the Europa League Conference football match Feyenoord vs Union Berlin in Rotterdam on October 21, 2021. - Union Berlin club officials, including board members, were attacked on October 20, 2021 in the night by hooligans in a Rotterdam restaurant, Feyenoord lamented on October 21, 2021. (Photo by Robin UTRECHT / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP / ANP

Fotó: Robin Utrecht

A holland rendőrség bejelentése szerint egy 59 fős csoport az összecsapás lehetőségét kereste a hazai szurkolókkal, további 16 embert pedig rongálás és pirotechnikai eszközök birtoklása miatt vettek őrizetbe.

A hivatalos beszámoló szerint német huligánok kis csoportja megtámadta a rendfenntartókat, ekkor

egy rendőrkutyát is bevetettek, aki megharapott három Union-drukkert, valamint egy rendőrt, őket kórházba kellett szállítani.

Egy rendőrló és lovasa szintén megsérült, amikor az állat megijedt a petárdáktól és elesett.

A Bundesliga-klub közleménye szerint kaotikus jelenetek játszódtak le a vendégszektor bejárata előtt. A szurkolók a rendkívül hosszú várakozási időre, valamint indokolatlan és túlságosan agresszív rendőri akciókra, illetve önkényes letartóztatásokra panaszkodtak.

Christian Arbeit, a berlini klub kommunikációs vezetője úgy fogalmazott,

a belépőjeggyel rendelkező vendégdrukkerek közül több százan nem jutottak be a stadionba az első félidőben.

Hozzátette, sokan a túlzottan kemény rendőri beavatkozás következtében sérültek meg.

„Összességében ez egyszerűen elfogadhatatlan. Beszélnünk kell arról, hogyan történhet meg ilyesmi az európai kupaporondon”

– mondta Arbeit, aki elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Feyenoord és az Európai Labdarúgó Szövetség illetékeseivel a történtekről.

A csoportkör harmadik fordulójában rendezett mérkőzést a Feyenoord nyerte 3–1-re.

Forrás: MTI

Borítókép: Union Berlin-szurkolók a meccsen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában