Labdarúgás

2021.10.16. 15:52

Benzema: az El Clásico Messi és Ronaldo nélkül is a legjobb meccs

Karim Benzema szerint az El Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid találkozója változatlanul a „legjobb mérkőzés a labdarúgásban”, azzal együtt is, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem játszik már Spanyolországban.

A jövő vasárnap a Camp Nouban megrendezendő örökrangadó előtt az éllovas Real Madrid francia csatára annak kapcsán beszélt, hogy Ronaldo 2018-as eligazolása és Messi nyári Párizsba szerződése után új időszak kezdődik a futballtörténet egyik legjelentősebb párharcában a katalánok és a fővárosiak között.

„Számomra még mindig ugyanolyan. A legjobb mérkőzés, amely létezik a labdarúgásban. Nem számít, hogy milyen játékosok vannak ott, kik igazolnak el vagy szerződnek ide, a Real-Barca párviadal történelmi”

– fogalmazott a 33 éves Benzema, aki 2009 óta erősíti a Real Madridot, s azóta 36 „Klasszikuson” tízszer vette be a katalán rivális hálóját.

„A nevek változnak, korábban ott volt Zidane, Ronaldinho, Ronaldo vagy Eto'o. A Real-Barca mindig is Real-Barca marad”

– hangoztatta.

Az idényben kiváló formát mutató csatár mindazonáltal arra figyelmeztetett: noha a Barcelona mindössze kilencedik a tabellán, az egymás elleni mérkőzés tekintetében ez semmit nem jelent.

„Soha nincs ideális pillanat ellenük játszani”

– szögezte le Benzema.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában