ökölvívás

2021.09.26. 10:20

Megverték Joshuát

Az ukrán Olekszandr Uszik egyhangú pontozással legyőzte a brit Anthony Joshuát a szombat este Londonban rendezett profi ökölvívómérkőzésen, amelynek tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és az IBO-nál.

Ukrainian boxer Oleksandr Usyk (L) fights British heavyweight champion boxer Anthony Joshua at the end of their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021. - Usyk defeated Joshua on points. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

A profiboksz.hu beszámolója szerint a két klasszis a várakozásoknál is színvonalasabb, izgalmasabb összecsapást vívott a Tottenham Hotspur labdarúgó-stadionjában.

A találkozó első fele egyértelműen a veretlen ukrán kihívó elképzelései szerint alakult, miután

a fordított alapállású Uszik sokat mozogva, gyors és váratlan ütéseket indítva némileg meglepte Joshuát.

Utóbbi nehezen találta a ritmust, vagy kivárásra játszott, de a meccs közepén magára talált. Uszik a harmadik után a hetedik menetben is megrendítette ellenfelét, majd a hajrában mindketten megsérültek, de folytatni tudták az összecsapást.

A 12. menet nagy izgalmakat tartogatott, és Usziknak sikerült jobban, mivel támadásba lendült, és az utolsó másodpercekben a kötelekhez szorította Joshuát.

A legyőzött riválisánál kilenc kilóval könnyebb, nyolc centivel alacsonyabb és három évvel idősebb ukrán mind a 19 meccsét megnyerte profi pályafutása során – 13-at kiütéssel -, Joshuának 24 győzelem mellett ez volt a második veresége.

A hírek szerint a szerződések alapján várható egy visszavágó a két kiváló bokszoló között.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában