bundesliga

2021.09.14. 12:05

Matthäus: Lipcsében a bajnoki címnek már annyi

Lothar Matthäus szerint a gyenge szezonrajt miatt elúsztak az RB Leipzig bajnoki esélyei a német labdarúgó Bundesligában.

12 September 2021, Saxony, Leipzig: Football: Bundesliga, RB Leipzig - FC Bayern Munich, Matchday 4, at Red Bull Arena. TV expert Lothar Matthäus is in the stadium before the match. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jan Woitas

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcseiek négy forduló után mindössze három ponttal a tabella 12. helyén állnak, legutóbb, szombaton odahaza 4–1-re kikaptak a címvédő Bayern Münchentől.

„Jesse Marsch csapata katasztrofálisan kezdte a szezont. Három vereség és egy győzelem túl kevés egy bajnoki ezüstérmes klub elvárásaihoz képest”

– írta a Sky tévécsatorna honlapján a világ- és Európa-bajnok klasszis.

A 150-szeres német válogatott Matthäus kifejtette: Julian Nagelsmann vezetőedző, továbbá Marcel Sabitzer csapatkapitány és Dayot Upamecano távozásával változtatásokra volt szükség a Leipzignél, ám az egyesület óvatosabban is végrehajthatná azokat, és nem kellene radikálisan átalakítani a csapat stílusát.

„A bajnoki címnek annyi, de egy BL-helyezéshez még odaérhetnek az első négybe”

– összegzett a volt magyar szövetségi kapitány.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában