ilyen a boksz

2021.09.22. 09:20

Már a sajtóeseményen ki akarta ütni egymást a két bokszoló (videó)

Canelo Alvarez és Caleb Plant novemberben a ringben döntheti majd el, melyikük a profi ökölvívók nagyközépsúlyú kategóriájának a királya, de boksztudásukból már kedden ízelítőt adtak egymásnak, az esemény keddi felvezető sajtóeseményén ugyanis szóváltásuk ütésváltásba torkollott.

In this handout photo provided by Matchroom Boxing, Mexican boxer Saul "Canelo" Alvarez (C top) celebrates after defeating British boxer Billy Joe Saunders during their super middleweight title fight at the AT&T Stadium in Arlington, Texas on May 8, 2021. - Saul "Canelo" Alvarez defended his WBC and WBA titles and seized the WBO crown on Saturday, by stopping Billy Joe Saunders at the end of the eighth round of their super middleweight unification fight. (Photo by Ed MULHOLLAND / Matchroom Boxing / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ED MULHOLLAND / MATCHROOM BOXING " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / Matchroom Boxing

Fotó: Ed Mulholland

Az ősz legjobban várt csatájában a mexikói Alvarez a Boksz Világtanács (WBC), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit teszi kockára, míg az amerikai Plant a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címét „dobja be a közösbe”.

A másfél hónap múlva esedékes meccset a jelek szerint nem csupán a rajongók és a szakírók várják izgatottan, hanem a két sportoló is, akik feszültségüket egymáson igyekeztek levezetni a Beverly Hilton Hotel kertjében rendezett beharangozó eseményen.

A bokszolók már a sajtótájékoztató előtt hangosan és durván szidták egymást, majd miután Plant riválisa édesanyjára tett – nyomdafestéket nem tűrő – megjegyzést, a mexikói nem tudta tovább türtőztetni magát, és két kézzel ellökte ellenfelét, amire a válasz egy bal horog volt a másik oldalról.

Alvarez az ütés elől elhajolt, majd az amerikai tisztán hagyott fejét eltalálta. Ekkor léptek közbe a két sportoló stábjának tagjai, és szétválasztották a feleket. A gyors ütésváltásból egyértelműen Plant jött ki rosszabbul, mivel a napszemüvege összetört, a jobb szeme alatt pedig kicsit szétnyílt a bőr.

Az 56 győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett Alvarez, illetve a 21 profi meccs után is hibátlan Plant november 6-án a Las Vegas-i MGM Grandben mérkőzik meg egymással a négy legnagyobb profi bokszszervezet címeinek egyesítéséért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában