megérdemelt elismerés

2021.09.22. 07:56

Lewandowski átvette az aranycipőt

A Bayern München lengyel csatára átvette a 2020/21-es futballidény legjobb európai gólszerzőjét illető Aranycipőt.

18 September 2021, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, Bayern Munich - VfL Bochum, Matchday 5 at Allianz Arena. Robert Lewandowski of Munich warms up. Photo: Sven Hoppe/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

A 33 esztendős Lewandowski

41 góllal zárta a német bajnokság elmúlt szezonját.

Mögötte második helyen a hatszoros győztes Lionel Messi végzett, az FC Barcelona játékosaként az argentin támadó harminc találattal lett gólkirály a spanyol élvonalban. A harmadik helyet a négyszeres aranycipős Cristiano Ronaldo szerezte meg, a portugál támadó a Juventus színeiben 29 alkalommal volt eredményes az olasz bajnokságban.

Lewandowski először nyerte meg a rangos díjat, ő lett az első lengyel futballista, illetve a kétszeres győztes Gerd Müller után a második Bayern München-játékos, aki kiérdemelte az Aranycipőt.

A Bundesligából rajtuk kívül senki nem tudott az európai góllövőlista élén végezni. Új trófeája a bajor klub múzeumába kerül.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában