új kihívás

2021.09.20. 19:30

Klose a német utánpótlásnál edzősködhet

A világbajnok és német válogatottsági gólrekorder Miroslav Klose lehet a német U21-es labdarúgó-válogatott edzője – számolt be róla hétfőn a Kicker magazin.

Miroslav KLOSE (Co coach FCB) gesture, gives instructions, FC Bayern Munich training on Saebener Strasse. Soccer 1. Bundesliga, season 2020/2021 on April 19, 2021. | usage worldwide (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A csapatot 2016 óta irányító és a nyári magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságon aranyéremig vezető német Stefan Kuntz a török felnőtt válogatott szövetségi kapitánya lesz. Az ő pótlását oldanák meg a 43 esztendős korábbi csatárral, aki 2016-os visszavonulását követően a Nationalelf segédedzője, majd a Bayern München utánpótlástrénere volt, mielőtt a klub felnőtt gárdájánál lett másodedző.

Klose – aki a vb-ken szerzett 16 találatával világrekorder a férfiak között, a német válogatottban pedig 71 góllal listavezető – egy hete úgy nyilatkozott: felépült trombózisából, ismét teljesen jól és egészségesnek érzi magát, másfél hónapja rendszeresen tud sportolni, focizik, teniszezik és fut. Az orvosai mindent rendben találtak nála, így folytathatja a munkáját edzőként, de már önálló kihívásra vágyik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában