uefa

2021.09.10. 16:30

Ceferin újra indul az elnöki posztért

Harmadik elnöki mandátumáért is harcba száll Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szlovén vezetője.

ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 27: UEFA president Aleksander Ceferin attends the red carpet ceremony before the group stage draw for UEFA Europa League at Halic Congress Center in Istanbul, Turkey on August 27, 2021. Sebnem Coskun / Anadolu Agency (Photo by Sebnem Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Sebnem Coskun

Az 53 éves szakember erről a Spiegel magazinnak adott interjúban beszélt, és úgy fogalmazott, szereti a munkáját, amely jóval stresszesebb, mint azt bárki gondolta volna, ő azonban imádja a futballt.

„Jelenleg az életem egész egyszerűen nagyszerű”

- jelentette ki.

Ceferin 2016 óta vezeti elnökként az UEFA-t, 2019-ben újraválasztották, megbízatása 2023-ig szól.

Az európai szövetség jelenleg vitában áll a nemzetközi szövetséggel (FIFA) a 2024-től érvényes versenynaptárak alapvető előírásai miatt. A FIFA ugyanis arról egyeztet, hogy a világbajnokságokat a mostani négyévenkénti ritmus helyett minden második évben kellene megrendezni, Ceferin és az UEFA azonban teljes mértékben ellenzi ezt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában