kedvezőtlen időjárás

2021.08.29. 19:31

Verstappen nyerte az el sem indított futamot

A vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat kétszer indították el, majd mind a kétszer le is kellett állítani a heves esőzés és az erős szél miatt.

Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (R) drives behind the safety car during preliminary laps as the race is postponed over rainy weather during the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 29, 2021.

Forrás: AFP

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, amelyet a heves esőzés és az erős szél miatt el sem tudtak indítani.

A 23 éves pilótának ez az idei hatodik, és pályafutása 16. futamgyőzelme.

Verstappen mögött George Russell, a Williams brit versenyzője lett a második, míg honfitársa, a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik.

A verseny a heves esőzés és az erős szél miatt nem rajtolhatott el 15 órakor, 25 perccel később pedig a mezőny két kört tett meg a biztonsági autó mögött, majd a versenybíróság piros zászlóval félbeszakította az eseményt.

Csaknem három és fél órás várakozást követően 18:17 órakor újfent kigurultak a versenyautók a pályára a safety car mögött, de két kör után ismét visszatértek a boxutcába, mert megint piros zászlóval leállították a körözést.

Az újraindításnál ugyanakkor egyórás időhatárt rendeltek el a versenybírók, ennek a leteltét viszont végül nem várták meg, 30 perc után végeredményt hirdettek, mert az időjárás nem javult. A mezőny így gyakorlatilag a rajtsorrendnek megfelelően „ért célba”, az első tíz helyen zárók pedig a helyezésükért járó világbajnoki pontok felét kapták meg.

A világbajnokság egy hét múlva folytatódik Hollandiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában