La Liga

2021.08.14. 12:49

A Real Madrid tagadja, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokság elhagyását tervezi

„Ez abszurd és lehetetlen, az információ teljesen hamis, és csak az a célja, hogy ismét megzavarja klubunk mindennapjait” – áll a klub szombati közleményében.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 18: President of Real Madrid Club Florentino Perez makes a speech during a presentation ceremony of Real Madrid's new signing 18-year-old Brazilian footballer Reinier Jesus Carvalho at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 18, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: Burak Akbulut

Fotó: Anadolu Agency / AFP

A Mundo Deportivo című katalán lap értesülése szerint Florentino Pérez klubelnök komolyan fontolgatja, hogy a spanyol helyett az angol élvonalban szerepel majd a csapat, mert összeveszett a La Liga elnökével, Javier Tebasszal. A Real ugyanis határozottan ellenezte a liga és a CVC cégcsoport között létrejött új megállapodást, amelyet a spanyol klubok többsége megszavazott. Ennek értelmében a vállalat mintegy 2,1 milliárd eurót fektet be a televíziós közvetítésekből befolyó bevételek egy százalékáért cserébe.

Tebas ráadásul ellenzi a tervezett európai Szuperligát, amelynek a Real Madrid, az FC Barcelona és a Juventus továbbra is tagja, noha a többi 13 alapítótag már visszakozott.

A Mundo Deportivo értesülését szombaton Tebas ostobaságnak nevezte.

Forrás: MTI

Borítókép: Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában