"k edző"

2021.06.03. 12:15

Utolsó szezonjára készül a világ egyik legsikeresebb kosáredzője

A 2021/22-es szezon után visszavonul Mike Krzyzewski, minden idők legtöbb győzelemmel rendelkező egyetemi kosárlabdaedzője, aki három olimpiai diadalra vezette az amerikai válogatottat.

US coach Mike Krzyzewski gestures during the 2014 FIBA World basketball championships semifinal match Lithuania vs USA at the Palau Sant Jordi in Barcelona on September 11, 2014. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A nehezen kiejthető vezetékneve miatt „K edzőnek” becézett legendás tréner szerdán este közleményben jelentette be, hogy jövőre elhagyja a Duke Egyetem csapatát és befejezi az edzői munkát.

Krzyzewki 1980 óta irányítja a Blue Devilst, mellyel öt bajnoki címet nyert, a legutóbbit 2015-ben. A 74 éves szakember az egyetemi liga történetének legtöbb győzelmet aratott edzője az első osztályban, eddig 1170 meccset nyert meg, ebből 1097-et a Duke-kal, 73-at pedig első együttesével, az Armyval.

A tréner a profi ligában (NBA) sosem dolgozott, mégis őt kérték fel 2005-ben szövetségi kapitánynak a felnőtt válogatott mellé, amellyel a pekingi, a londoni és a riói olimpián is diadalmaskodott,

illetve a 2010-es és 2014-es világbajnokságot is megnyerte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában