Azeri Nagydíj

2021.06.06. 16:33

Forma 1: Pérez győzött, Verstappen és Hamilton pont nélkül maradt

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjat, melyen sem az összetettben vezető csapattársa, Max Verstappen, sem pedig a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nem szerzett pontot.

Baku, 2021. június 6. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje, miután defektet kapott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának futamán a bakui versenypályán 2021. június 6-án. MTI/AP/Reuters pool/Makszim Semetov

Forrás: MTI / AP / Reuters

Fotó: Makszim Semetov

A 31 éves Péreznek ez pályafutása második futamgyőzelme, a Red Bull-lal pedig az első.

Pérez mögött a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője ért célba másodikként, míg Pierre Gasly, az Alpha Tauri francia pilótája harmadikként.

Az 51 körös futamot sokáig Verstappen vezette, a holland pilóta azonban a 47. körben a célegyenesben bal hátsó defektet kapott, a falnak csapódott és fel kellett adnia a versenyt. Az ezt követő újraindításnál Hamilton nagyot hibázott, és a mezőny végére esett vissza.

A vb két hét múlva, Franciaországban folytatódik.

Borítókép: Max Verstappen miután defektet kapott az Azeri Nagydíjon Bakuban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában