rehabilitáció

2021.05.12. 18:00

Van Dijk az Eb-t is kihagyja

Nem vesz részt a holland válogatottal az idén nyárra halasztott, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon Virgil van Dijk, a Liverpool FC sérülésből lábadozó védője.

Liverpool's Dutch defender Virgil van Dijk leaves the field injured during the English Premier League football match between Everton and Liverpool at Goodison Park in Liverpool, north west England on October 17, 2020. (Photo by Catherine Ivill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Catherine Ivill

A 29 éves futballista szerdán, klubcsapatának honlapján számolt be arról, hogy bár „elkeseredett” azért, mert kihagyja a kontinenstornát, a célja most mégis az, hogy teljes mértékben felépüljön térdsérüléséből.

„Minden szempontot figyelembe véve úgy érzem, az a jó döntés, ha nem játszom az Eb-n, és a nyári időszakban inkább a rehabilitációm utolsó szakaszára figyelek”

- jelentette be. A hátvéd sajnálja, hogy nem vezetheti a holland válogatottat a kontinenstornán, de mint mondta, elfogadja, hogy a körülmények nem alakultak megfelelően ehhez.

Van Dijk tavaly októberben, a Liverpool Everton elleni városi rangadóján szenvedett súlyos sérülést, megműtötték, de azóta nem tudott pályára lépni.

A holland válogatott a C csoportban Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával találkozik a június 11-én kezdődő Eb-n, és mindhárom csoportmeccsét Amszterdamban játssza majd.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában