FIFA

2021.04.08. 17:50

Wenger szerint már a jövő évi vb-n bevezethetik az új lesrendszert

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger szerint a jövő évi katari világbajnokságon bemutatkozhat az az automata rendszer, amely segít megítélni a játékvezetőknek a leshelyzeteket.

French coach Arsene Wenger reacts on stage during The Best FIFA Football Awards 2020 ceremony, at the FIFA headquarters in Zurich, on December 17, 2020. (Photo by VALERIANO DI DOMENICO / various sources / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Valeriano di Domenico

A sportág szabályalkotó testülete, az IFAB márciusban közölte, hogy tovább vizsgálja a lesszabályt, és azt tervezi, hogy

olyan félautomata technológiát tesztel majd, amely lehetővé teszi a videobírós (VAR) ellenőrzések időtartamának csökkentését.

Wenger viszont már korábban is arról beszélt, hogy a lesek megítélésében az automata rendszert támogatja, mely közvetlenül a játékvezető asszisztensénél jelzi a leshelyzetet.

„Szerintem ez készen lesz jövőre, én mindent megteszek, hogy ezt használjuk, mert így rögtön az asszisztens kapja az információt”

- nyilatkozta Wenger a The Times című napilapban, utalva arra, hogy az IFAB által is javasolt félautomata technológia a VAR-rendszert látja el további információval, és a játékvezető ez alapján ítéli meg az egyes szituációkat.

Marco van Basten, a hollandok legendás csatára márciusban arról beszélt, hogy el kellene törölni a futballban a lesszabályt, mert ez tenne igazán jót a játéknak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában