Ország-világ

2021.04.06. 14:10

Politikai véleménye miatt rúgták ki Petryt a Herthától

Menesztik a Hertha Berlintől Petry Zsoltot, a csapat kapusedzőjét, aki 2015 óta dolgozott az együttesnél – mindezt a Bundesliga-klub hivatalos honlapja jelentette be.

Németország Berlin 20190118 Labdarúgás 2019 Petry Zsolt Hertha BSC Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

A klubvezetés azt követően döntött úgy, hogy megválik a magyar szakembertől, hogy a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújának fordítása több német portálon is megjelent, és annak tartalma miatt kritikák kereszttüzébe került – írja a Nemzeti Sport.

„Elismerve a fordítás tökéletlenségeit, és hogy Zsolt néhány gondolata kihagyásra került az interjúból, úgy, hogy azt annak megjelenése előtt még egyeztették volna vele, arra a megállapításra jutottunk, hogy a nyilatkozat nem felel meg a Hertha BSC értékrendjének.

Szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben”

– mondta a döntés hátteréről Schmidt.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban, amely többnyire a futballról szólt, egy-két politikailag szenzitív témában is megfogalmazta gondolatait a magyar szakember.

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának tagja, s még azt követően is maradt Berlinben, hogy Dárdai Pál vezetőedzőt 2019 nyárán leváltotta a klub. Egyedül Jürgen Klinsmann edzői megbízatása alatt nem volt az első keret szakmai stábjának tagja, ekkor bő fél éven keresztül az utánpótlásban dolgozott. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott stábtagja is volt.

Borítókép: Petry Zsolt a Herta volt kapusedzője 2019-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában