nhl

2021.04.13. 08:33

Meglepetésre kikapott a Toronto Maple Leafs

A Montreal Canadiens 4-2-re legyőzte a vendég Toronto Maple Leafst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján, utóbbi tíz mérkőzését követően maradt ismét pont nélkül.

Tomas Tatar két góllal járult hozzá a Canadiens győzelméhez, második találata már üres kapus volt az 58. percben. A Maple Leafs kapusa, Jack Campbell első vereségét szenvedte el a szezonban, ezzel megszakadt a ligarekordot jelentő 11 mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata.

A Chicago Blackhawks egymás után ötödször kerekedett a Columbus fölé, ebből három ráadásos siker volt. Miként a legutóbbi is, amikor Brandon Hagel gólja döntött a hosszabbítás második percében. A Blue Jackets – amelyben Patrik Laine duplázott – egymást követő harmadik hazai mérkőzését veszítette el.

Philipp Grubauer 35 védéssel, Mikko Rantanen két góllal járult hozzá a Colorado 4-2-es hazai győzelméhez az Arizona Coyotes ellen. Az Avalanche legutóbbi kilenc mérkőzésén nyolcadszor nyert, pályaválasztóként pedig legutóbbi 13 mérkőzésén egy ráadásos vereség mellett 12. alkalommal, utóbbi a klub történetének negyedik leghosszabb pontszerző sorozata.

A Carolina Hurricanesben Jordan Staal az ezredik alapszakasz-mérkőzésén lépett pályára az NHL-ben, de a vendég Detroit Red Wings 3-1-es sikerével elrontotta a hazai csapatkapitány ünneplését. A győztes Red Wings kapusa, Jonathan Bernier 37 védéssel zárt.

Az Ottawa Senators színeiben a 21 éves Brady Tkachuk két góllal vette ki a részét a Winnipeg Jets 4-2-es legyőzéséből. A kétgólos hátrányból fordító hazai együttesben Connor Brown is gólt szerzett, így tovább javította a klubrekordot: immár nyolc egymást követően meccsen volt eredményes.

Anthony Stolarz karriercsúcsot jelentő 46 védéssel zárt Anaheimben, amely a San Jose Sharks vendégeként nyert 4-0-ra. A Ducks kapusának ez volt a harmadik hibátlan mérkőzése.

Eredmények:

Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 4-2

Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 1-3

Columbus Blue Jackets-Chicago Blackhawks 3-4, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Winnipeg Jets 4-2

Colorado Avalanche-Arizona Coyotes 4-2

Los Angeles Kings-Vegas Golden Knights 2-4

San Jose Sharks-Anaheim Ducks 0-4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában